Форма входа

Календарь

«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Новости

Поиск

Наш опрос

Як Ви оцінюєте прийняття рішення КСУ від 30.09.09 про допуск адвоката при допиті свідка?
Всего ответов: 150

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0




Вторник, 19.03.2024, 08:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Адвокат Стоян Руслан Иванович (050) 46-231-46
Главная | Регистрация | Вход
Главная » 2010 » Июль » 7 » Парламент разрешил сохранять мобильный номер при смене оператора. Мнение компании "Киевстар"
15:34
Парламент разрешил сохранять мобильный номер при смене оператора. Мнение компании "Киевстар"


Верховная Рада приняла Закон "О внесении изменений в Закон Украины "О телекоммуникациях" относительно увеличения перечня услуг" (законопроект № 3420).

Закон предусматривает увеличение перечня и расширение доступа к услугам, которые предоставляются всеми операторами телекоммуникаций, в частности, предоставление абонентам права оставлять в пользовании абонентский номер при переходе от одного оператора связи к другому. Абоненты смогут зарегистрировать свой персональный номер, которым они будут пользоваться при получении телекоммуникационных услуг любого оператора. Также, Закон обязывает операторов, которые предоставляют услуги подвижной (мобильной) связи, предоставлять услуги национального роуминга.

Кроме того, нормативным актом вводятся специальные термины: "абонентский номер", "перенос абонентского номера", "персональный номер", "роуминг национальный".

Закон вступит в силу со дня официального опубликования, а нормы о возможности сохранять номер при смене оператора - через полгода после вступления Закона в силу.

ЭКСПЕРТНОЕ МНЕНИЕ

Компания Киевстар прокомментировала для ЛІГА:ЗАКОН положения нового Закона: "Київстар" вважає, що в цілому запровадження послуги перенесення абонентами телефонних номерів є перспективним  напрямком розвитку галузі і конкуренції. Така послуга впроваджена на ринках низки країн світу в Європі, Америці, Азії, Австралії. Її наявність стимулює операторів наполегливіше працювати над підсиленням лояльності клієнтів, приділяти більше уваги якості послуг, що надаються клієнтам, розширювати асортимент та інновативність послуг.

При цьому основне питання щодо прийнятих змін до Закону "Про телекомунікації" про збільшення переліку послуг полягає саме у розробці та втіленні найбільш оптимального технічного та адміністративного механізму впровадження такої послуги, що має здійснити НКРЗ.  На даний час також лишається незрозумілим питання щодо подальшого адміністрування послуги. Наразі ці питання є відкритими.

Безумовно, впровадження такої послуги пов'язане із значними витратами з боку операторів: адміністративними, пов'язаними з маршрутизацією, організацією та підтримкою бази даних, процесинговою обробкою,  відкриттям на мережі номерного ресурсу. Розмір загальних витрат буде залежати від механізму втілення та адміністрування послуги.

Досвід інших країн свідчить про те, що впровадження послуги перенесення абонентського номеру не викликає суттєвих змін на ринку телекомунікацій - щорічно нею користуються в середньому від 2 до 10 % абонентів ( в залежності від стану ринку).

Питання можливості запровадження послуги національного роумінгу достатньо врегульовано чинним законодавством, тож навряд чи потребує будь-яких інших регуляторних вдосконалень.

Ціла низка операторів мобільного (стільникового) зв'язку на сьогодні вже успішно реалізують такі проекти, надаючи можливість своїм абонентам отримувати послуги зв'язку з використанням мережі іншого оператора. Наприклад, "Київстар" надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття України, а також послуги 3G у співробітництві та на території покриття мобільної мережі "Укртелеком". Також з березня 2010 року  "Київстар" надає послугу національного GSM-роумінгу для абонентів мобільного зв'язку "Укртелеком" у своїй мережі".


Екатерина Прогнимак, ЛІГА: ЗАКОН
Источник материала: http://ligazakon.ua
Категория: Другое | Просмотров: 727 | Добавил: combat1st | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегестрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024